Rörd

Det är nästan så att jag börjar gråta. Här är jag på andra sidan Sverige och och känner inte några många. Så öppnar jag dörren till den lägenhet jag bor i dessa vekor och på golvet ligger för första gången denna veckan post. "Åh så kul för honom" hinner jag tänka innan jag böjer mig ner och vänder på breven. Ser att de är adresserade till honom men tycker att jag känner igen handstilarna lite väl mycket. Så ser jag öppe i hörnet på varje brev att de är märkta med "Lina". Tre vackra brev ligger där på golvet adresserade till mig. Jag fyller år på tisdag men jag kunde inte låta bli att öppna dem idag innan vi åker till husvagnen. Jag blev verkligen rörd av något jag hemma inte alls skulle lägga så stor vikt vid. Några vackra kort, bilder och små ord från människor som har stått mig närmst genom hela mitt liv. Jag skulle vilja krama om dem nu och tacka för de människor de är. Att jag får känna mig älskad och ha er vid min sida ger en trygghet likt ingen annan trygghet.

Jag tror att jag på denna upptäcksfärd lär mig att uppskatta min hemmiljö så mycket mer. Kristianstad med omnejd är faktiskt en stad jag trivs väldigt bra i. Jag har fått känslor jag tidigare aldrig känt när jag har varit ute och rest. Jag tänker på de värdefulla minnen, de platser och alla de människor som betyder så mycket för mig. Jag saknar det på riktigt. Att uppskatta, att verkligen försöka ta tillvara på detta bättre där hemma har denna resa redan givit mig Jag får mycket tid att tänka, att se hur olika vi lever, hur olika relationer mellan människor kan vara men samtidigt uppskatta den miljö jag befinner mig i och de tankar den ger mig.

Jag är så förväntasfull inför min flytt och jag tror att jag verkligen behöver det här egna nu. Ett verkligt tryggt hem som bara är mitt eget och ingen annan kan få bestämma över. Där jag kan ha det som jag vill, stanna så länge jag vill och bara vara.

Hoppas att ni mina kära vänner mår bra där hemma. Ni är så otroligt betydelsefulla i mitt liv och det jag säger nu betyder kanske mer än vad det någonsin gjort, Jag saknar Er verkligen och jag är så glad för att få ha er vid min sida! Jag hoppas också att alla får en bra helg och en mysig valborg.
Jag älskar er!

SKÅNE forever

Idag har jag undervisat för norrbottenbarn. Det gick strålande och jag trivs. Jag saknar Skåne för det är ändå mitt kära hemland! Saknar er alla, men när jag kommer hem ska vi leva och det som aldrig förr. Jag flyttar två veckor efter jag kommer hem.

Idag har jag diskat, städat och handlat :)






Puss o kram skumbanan

Otroligt

Jag har jobbat för sista gången på jätte länge i kväll!!!!!!!! Snacka om lättnad. Nu vill jag bara sova ända tills måndag. Vill ha lördagmorgon nu och veta att jag kan koppla av i tre veckor.
I morgon väntar ännu en lååååååång och kall dag fylld av barn...


Sov sött!

How to twist

Mamma sa till mig i kväll att det kändes som om jag hade växt ut ur mitt rum, som om jag behövde något eget. Exakt så som min mamma sa har jag känt ett bra tag nu. Det enda som skrämmer mig lite inför framtiden är ensamheten. Att vara helt själv på kvällarna, fast jag tror att jag kommer att må bra av den erfarenheten också.

Jag har städat undan allt på mitt rum och jag har satt in alla papper som låg slängda överallt. Skönt. Så har jag även börjat fundera lite smått över vad jag ska packa ner i min resväska.

Kvällen står fortfarande oklar.
Konfirmationen i dag var väldigt vacker
Och vädret är underbart!

Stöld

Jag har utan att upptäcka det fått min andra cykel stulen. Så nu är jag cykellös igen, tur att mammas cykel finns och att jag nästa gång tänker köpa en begagnad.
Damen jag satt vak hos igår kväll dog i natt...Jag tycker faktiskt att det är lika obehagligt var gång sånt händer. Men jag har lärt mig att tänka att de har det så mycket bättre i livet efter detta. Deras själar får leva utan värk och utan lidande.
JAG ÄR LEDIG I MORGON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! snacka om ofattbart och underbart. Jag ska på konfirmation i morgon förmiddag, sen ska jag nog gå lite vid havet och därefter ska jag hem och plocka undan och börja packa ner lite i min nyinköpta resväska. Kvällen återstår att se vad som händer. Jag ska i alla fall njuta till tusen av min lediga dag :):):)
Sov sött vänner!
 
Lyssnandes på strikta broder Johan :)


Maybe there´s a God above...

Vuxenpoäng

Samlar jag på :)

Idag har jag deklarerat, kört till Maxi och skaffat icakort, handlat glas och en brödkorg och fyllt i papper angående hemförsäkring.
Så har jag ju tackat ja till min lägenhet som sagt och för några veckor sedan började jag pensionsspara :)
Fast jag tycker ju dock att lite väl mycket tid ägnas på jobbet nu, men det är bara en vecka kvar att stå ut, sen åker jag till Norrland och där kan inget jobb överhuvudtaget nå mig. Jag ska lämna min dator hemma och mobilen kommer nog inte funka så bra heller så det är avkoppling som gäller.
Nu ska jag fjäska för min farfar att gå i borgen för mig och sedan ska jag ta en skön promenad i det fina vädret till mitt ärade arbete. Jag är faktiskt rejält trött på det nu, jag vill har ett nytt och lite variation. Hoppas, hoppas innerligt att det blir något av barn/ungdomsledarjobbet.

Ha en underbar strålande dag i solskenet och en trevlig helg, kram Lina

Dagen för olycksdagen?

Dagen har varit lång idag. Jag gick till jobbet i morse och kände mig glad över att jag skulle sluta redan klockan fyra så att jag kunde få ut i det fina vädret sedan. Så sitter jag på altanen och fikar med mormor när min "kära" chef ringer och ber att jag kommer in o jobbar för att sitta vak. Ja, kan jag annat än säga ja i ett sånt läge? Så mina vänner, nu har jag jobbat 13 timmar i dag och jag är trött på jobb. Till råge på det så krossade jag nästan mitt knä när jag skulle hem från jobbet idag, så nu kan jag inte gå :P

En kul sak idag är att jag har fått min lägenhet! Flyttar in den första juni! Två veckor efter hemkomsten från norra Sverige, strålande. Sen ska jag ha inflyttningsfest :):)
Jag tycker det är lite tråkigt faktiskt nu för jag jobbar mycket och folk tar för givet att jag jobbar hela tiden. Jag vill ju ha kul och gå ut med er som innan? Jag vill ju också vara en i det innersta gänget precis som förr, inte vara en som blir tillfrågad ibland.

Det finns ont om mellanting, antingen är det total frihet eller total stress och alldeles för lite tid. Lustigt att det ska behöva vara så?


Onsdag i Sverige

Tankar hit och tankar dit.
Jag jobbar nog för mycket i perioder, till exempel som nu. Men jag vill ju kunna veta att jag klarar av att ha en lägenhet samtidigt som jag inte vill behöva leva jätte snålt. Jag vill ju leva o resa som jag gör nu då också. Åhh jag blir förbryllad över alla tankar.
Jag kan inte annat än hoppas att jag får en bra praktiktid och att folk inte tröttnar på mig :) Ni måste lova att inte glömma bort mig för att jag åker iväg.
Nu måste jag snart sova, jobbar dag i morgon.





JAG VILL TILLBAKA!!! NUUUUUUU

    


Omställningar

Är svåra att klara ut utan bekymmer. Denna omställningen må nog kanske vara den största jag någonsin varit med om. Så mycket större än första och andra gången jag var på samma ställe. Vissa tidpunkter känns saknaden nästan outhärlig. Sitter och lyssnar på musik som påminner om resan, jag vill inte släppa känslan av att vara där. Vill bara inte, vill tillbaka...
Har jobbat nio timmar idag och det känns väldigt ofattbart faktiskt. Min tanke är i Taizé.

Dricker mitt taizévatten nu och tänker tillbaks.
Och så åker jag till Luleå om tio dagar och det känns också väldigt konstigt nu. Det känns så avlägset. Tanken gör mig lite rädd faktiskt, tänk om jag inte är önskad där så länge? Om jag mest kommer att vara i vägen?
Men jag ska ta det så det kommer.

But there was a time when you really told me what was going on bellow...

The simplecity of life

Vilken resa och vilken utveckling.
Vår vecka har varit alldeles för underbar för att kunna beskrivas.
Jag har upplevt känslor jag aldrig känt innan, fått leva och tänka som jag aldrig har gjort förr.
Våra gemensamma tankar under bussfärden hemåt var....snälla ni vänd bussen och kör tillbaka! Jag behöver egentligen Taizé en längre tid en denna veckan. Även om det är omöjligt att "ta med sig hem" som alla säger så ska jag göra vad jag kan för att återskapa en gnutta av känslan.
Tack för att jag fick lära känna dig Sara och för att vi fick dela denna upplevelse tillsammans!

image17

En bok innehållande vackerhet i allra högsta grad!

image18

Mitt paradis, platsen som lär mig att uppskatta livet.

image19

Vår samtalsgrupp bestående av människor som har gjort stort intryck på oss. Jag och Sara på vänster kant, tredje raden uppifrån.


Tack Sara för att jag fick dela denna veckan med dig!
Återkommer med mera detaljer när jag är lite piggare!


En ljugardag

Lite smått panikartad och överfylld kände jag mig när jag steg upp i morse. Men så här efter att ha fått allt inhandlat, packat klart och det mesta är på sin plats känner jag mig ganska lugn. Lite smått fundersam över hur jag o Sara ska orka bära 8 TUNGA VÄSKOR! Men ja det löser sig. Ska gå och duscha nu och sedan äta en god söndagsmiddag.
Kan man bli annat än jätte glad av detta underbara väder?? Tror knappt det. Passa på och njut. Förresten när vi kommer hem från våra resor är det dags för grillning vid stranden tycker jag bestämt. Jag tror faktiskt att denna sommaren kommer kännas väldigt annorlunda mot de senaste. Men jag tror att den blir mycket bra på sitt sätt!

Ta hand om er kära vänner, nu åker jag om mindre än två timmar och det kommer att bli så himla skönt när vi väl är framme.
Njut av sommarvädret!
Kramar i massor
/Lina