Drömmen? Verkligheten?

Jag tycker inte om att jag fantiserar så mycket, att jag tänker så långt i framtiden och vill ha saker så bra, vill få uppleva den drömvärld jag byggerupp. Jag blir besviken på mig själv om jag sedan inte får vara med om de fantasier jag har...
Eller egentligen tycker jag om den delen av mig men jag tycker inte om att omvärlden inte vill likadant som jag. Att somliga inte kan eller vill förstå hur mycket jag verkligen vill. Tar jag saker på för stort allvar, bryr sig inte somliga eller vill de inte bry sig?

Jag är i varje fall lycklig och väldigt trött. Jobbat i kväll o börjar snart igen, vilket betyder sömn inom det närmaste. Morgondagen blir intensiv då jag jobbar delad tur och är ledig mellan 13 och 16. Under dessa tre timmar är det rejält mycket som ska fixas och inhandlas inför resan.

Hoppas ni alla får en underbar helg!
Jag kommer att sakna er o tänka på er när jag är i Frankrike.

Sa du senap?

Överskrift: Made by Marcus

Vädret idag är lika strålande som vanligt.
Skolan är, tro det eller ej, slappare än vanligt. Hade klassråd i tjugo minuter i morse och nästa lektion börjar halv ett. Efteråt bär det av till jobbet för att jobba till halv nio. Så börjar jag sju i morgon bitti och slutar nio på kvällen...Länge men det känns skönt att veta att jag i alla fall får jobbat något denna månaden med. Sen är det över och vi åker på söndag. Det känns sjukt nervöst om jag ska vara ärlig. Känner inte alls många och tanken på att det kan vara kallt är lite smått skrämmande. Men förhoppningsvis kommer veckan bli strålande och vi ska ju till och med dokumentera vår tripp.
Nu är jag hungrig!
Ha en strålande vårdag gott folk!

God kvällning

Idag har jag köpt en väldigt söt väska och ett par jeans på staden. Skojigt.
Förresten så sov jag nästan tolv timmar i natt...ojoj, och ändå är jag trött nu igen.
Väntan är stor och jag hoppas på det bästa.

Jag är faktiskt trött på folk som inte bryr sig om egentligen, som bara finns där om de nästan blir tvingade till det. Faktiskt väldigt trött.

Dagen har varit bra även om jag inte har kommit så långt med saker jag borde göra. Men det löser sig.

"Så länge du själv vet vad som är sant spelar allt annat igen roll"

Gula tulpaner o röda rosor

Jag hämtade just ut mitt körkort på posten :) hihi.
Jag har varit på möte med banken idag.
Jag har tackat ja till lägenheten.
Jag har kört bil.
Jag har tänkt över hur mycket jag verkligen längtar efter en egen lägenhet, att få vara fri och ta hand om mig själv. Få ha saker precis som jag vill och bara njuta. Sen om mina små vänner också får lägenheter i höst kommer vi springa mellan varandra och bara ha det underbart.

L Ä N G T A N kallas det!

Nu är det så där underbart igen och dagarna leker fram. I morgon ska jag inte till skolan och torsdag, fredag och lördag jobbar jag. Så åker jag till Taizé på söndag och det känns spännande. Blir bara lite stressad över när jag ska packa och greja. Men det löser sig. Så kommer jag hem, har påsklv och jobbar. Sen går jag några ynka få dagar och jobbar på kvällarna. Därefter råkar det vara den 20 april och jag åker iväg till Piteå för praktik. Så har jag det sjukt bra, kommer hem den 13:e maj och om allt sedan går som jag vill har jag inflytning i lägenheten den 1 juni. Sen så bliva det visst sommarlov och jag har två veckors semester innan jag börjar mitt sommarvik. och kommer att tjäna bra med pengar till min nya bostad :)

image16

Over and out :P
/Lina, en solig eftermiddag

Stora tankar, stor flicka

En (o)vanlig dag i Linas liv. Bestående av solsken, bilkörning och visning av lägenhet. Jag kommer nog att kunna få den mysiga lägenheten om jag vill. Det verkar som att den kan bli min! Jag har försökt räkna ihop min ekonomi och det verkar som att det nog ska gå ihop sig, till och med med marginal om jag ser till att jobba lite extra. Ett stor steg i början på att bli vuxen. Jag tror faktiskt att detta är en jättebra utmaning för mig. Att bo i en egen lägenhet sista året på gymnasiet medans jag fortfarande har mina föräldrar och vänner på nära avstånd. Att få känna att jag klarar av det innan jag ger mig ut på äventyr och reser/flyttar längre.
Jag ser faktiskt väldigt mycket fram emot kommande tid just nu. På onsdag ska besked lämnas på lägenheten och det lutar åt ett ja. På söndag väntar efterlängtade Taizé och en behövande avkoppling med tid att fundera över saker och ting.

Solsken

för hela slanten :) Idag är det nästan sommarvarmt ute. Underbart!
Helgen började ju som sagt bra då jag fick mitt körkort. Efter en skoldag bar det av hemåt för att köra bil. Jag var chaufför åt farmor o farfar och körde sedan hem till söta Anna. Vi tog det lugnt ett tag och kom sedan fram till att vi ville gå ut. Sagt och gjort, några fina människor ringdes och vi blev ett gäng som gick till Hessle först. Efter en lugn start blev det Biljard där jag träffade ännu fler mysiga människor men dock blev av med några andra. Efter några cider och ett konstaterande om att vi hade för få tatueringar för att passa in på det stället den kvällen begav vi oss med våran ärade chaufför till Class. Där dansade vi och hade skoj i några timmar innan jag råkade bli lite väldigt enormt trött och mest ville hem o sova. Lördagen började lugnt och när jag kände mig hyfsat pigg tog jag bilen för en liten tripp i vår vackra stad. Två tröjor senare körde jag hem till mormor o morfar. Därefter blev det besök hos pappa o min bror. Så körde jag hem o följde med mamma o hennes kille till bomässan. Sedan väntade kvällsmat hos mormor o morfar och jag somnade i soffan :) Så körde jag vidare mot ännu en familjeträff och efter det så följde min bror med till stan när jag skulle köpa biobiljetter. Senare blev det då bio - Beck, den svaga länken. Bra! Efteråt ville jag ju hitta på något kul igen. Och hux flux så stod mina älskade klasskompisar utanför Burger King och jag satte mig i bilen för färd mot Biljard. Ännu en lyckad kväll väntade och efter diverse "efter"fest steg jag in genom min dörr kl. 5.30... Jag gillar kvällar med ni får ursäkta om jag blir lite väl trött ibland :)
Halv tolv idag väckte mamma mig och jag körde så småningom till Hällevik och Mjällby där promenad längs havet stärkte både kropp och själ. Sedan tittade vi på min bror som är en duktig fotbollspelare och så bar det av hemåt igen. Nu är jag här och pigg för nya äventyr, men de blir kanske inga jätteupptäckter i kväll i alla fall. Mat och mys väntar härnäst.

image14

Tänk att...

NU SLIPPER JAG VARA NERVÖS,

för klockan 8.55 gratulerade läraren mig till mitt körkort :):):) Vilken enorm lättnad!

Hoppas alla får en strålande helg!

nervositet...

JAG ÄR SJUKT NERVÖS !!!

kommer nog inte kunna sova en blund i natt....

22 mars

Det slog mig att mina känslor är starka. Att de nog egenligen är alldeles för verkliga, alldeles överdrivet levande. Mer än vad som är sunt, mer än vad mitt förnuft säger åt mig att de borde vara. Men hur ska jag kunna bestämma vad de ska känna? Det går ju inte.
Nej nu slog det mig att jag ska åka in till stan. Sedan ska jag jobba mellan fyra och halv tio. Allt för att få bort tankarna på morgondagen.

Sanningen

För en stund sedan satt jag och läste gamla brev. Brev som skrevs för inte så lång tid sedan. Bara några månader egentligen men de känns så väldigt avlägset, som en hel evighet sedan. Mycket av det som hände under våran tid känns som ett helt annat liv just nu. Det är något jag alltid kommer bära med mig och när jag läser brev kan jag inte låta bli att beröras. Att fundera över tiden som var, minnen vi skapat och alla känslor som var inblandade. Jag kan inte komma undan utan att det hugger till lite i hjärtat när jag läser. Samtidigt är jag glad över var jag är nu, att jag är så mycket starkare i mig själv.
Dock är det svårt att veta vad jag ska göra. Jag vill gärna ha spännande uppdrag framför mig hela tiden. Att veta att jag ska gå ett helt läsår till i skolan känns också lite ledsamt. Visst är jag glad att jag tog de val jag gjorde men det kommer kännas den dagen då alla ni andra står där och tar studenten. Men den dagen ska jag finnas för er och glädjas för eran skull lika så som jag hoppas att ni kommer göra för mig den dagen då även jag kommer att gå ut. Med mycket sprit och ett glatt humör ska jag nog klara av eran studentdag utan allt för många sorger :)

Jag fick ett litet fnatt och har nu städat undan allt som låg slängt här så att folk ska våga komma in här i alla fall. Att bero på det så har jag idag blivit erbjuden en lägenhetsvisning, vi får väl se vart detta bär vägen men jag kan inte hjälpa att jag fortfarande är lite tveksam. Inte riktigt säker på vad jag egentligen vill. Hoppas att det faller på plats snart.


Precis som på bilden känner jag mig rejält ofta nu också. Velandes mellan vilken väg jag ska ta och om jag vågar mig på utmaningarna jag ställs inför. Förhoppningsvis stoppar inte tveksamheten mig mer än nödvändigt.

image13

"Kärt barn har många namn"

Ge mig sommar, ge mig en bil och ett körkort nu! Ge mig tre månaders ledighet och ge mig pengar. Jag vill ha allt överstökat och bara vara ledig och resa runt. Det hade varit underbart nu.
Jag är i alla fall hyfsat nöjd med min dag än så länge, nu är jag bara enormt trött och ska vila lite innan kvällen kommer med sina ideér. I morgon har vi förresten studiedag :)



SOMMMAR OCH SOL

183255-12

Flum

så långt det bara går. Herre jisses vilken dag, en dag som till och med gått så långt som att sniffa overheadpennor, vilket inte är något bra sara :)
Efter att ha blivit avsläppta mitt ute i ingenstans på motorvägen så väntade en skön bussresa hem och nu har jag precis lagt mig. Det är så inte alla som är i skolan till halv sex!!!
Men någon vidare lång paus blir det inte, för jag ska iväg nu igen.
But I like it!
Återkommer senare,
puss


Julgransmannen

Idag har vi raggat runt och jagat en julgransman som blev rejält arg på oss tillslut. I morse avklarade jag ett inte allt för väl påläst svenskaprov utan några jätte problem. Dagen idag kommer bli väldigt lång eftersom det inte är nog med att vi ska hålla en lång idrottslektion och slutar tre. Nejdå sen ska jag, sara, fanny och sara tillbaka till BF och börpå ett arbete och en redovisning som ska vara klar i morgon.
Nu gömmer sig min söta Sara så gott hon kan för att inte bli upptäckt av läraren :)
Och jo, jag mår bättre. Det känns så mycket lättare när saker börjar falla på sin rätta plats.

Flipp flopp

Det är så mycket jag är tankspridd över nu. Till och med körningen idag gick rent åt helvete tack vare att min hjärna inte alls vill koncentrera sig på vad jag gör för stunden. Ofta att man nästan börjar böla inför trafikläraren...
Men jag jag klarade av dagen i alla fall. Fick ett behövande telefonsamtal av en väldigt vänlig själ långt härifrån. Varför tänker jag så mycket, varför vill jag så mycket? Varför vill jag mer än andra? Varför får jag alltid alldeles för starka känslor till människor och omgivningar jag tycker om? Jag önskar faktiskt att jag inte tänkte så mycket. Att jag var mer som min bror, levde just för stunden och inte kommer ihåg vad som ska göras nästa timme. Som inte oroar sig över saker och nästan aldrig blir stressad. Det handlar nog mycket om den ålder jag befinner mig i, att jag vill få leva självständigt, vill få uppleva nya saker och ta eget ansvar. Få ta hand om mig själv helt utan folk att luta mig mot. Verkligen se att jag visst klarar av de utmaningar som ställs på mig. Skolan känns ganska rejält tung just nu och mitt huvud värker så extremt av allt.
Men jag är positiv för alltid, eller åtminstone försöker vara :)

"Så länge du själv vet vad som är sant spelar allt annat ingen roll"

Överfylld

Är vad jag är.
Min hjärna håller bokstavligen på att sprängas av allt...
Vad ska jag göra???

Bra annorlunda

Är livet ibland.
Så sjukt onödigt känns vissa saker just nu. Kan vi inte vara som vuxna och umgås som vanligt?
Men annars så funderar jag mycket, vad vill jag?
Idag hittade jag två jätte fina lägenheter, en som jag kunde få. Men så blir jag så fundersam, om jag nu skulle ta den hade det inneburit att jag hade fått leva jätte snålt eftersom de var dyra. Och om jag lever snålt då kan jag inte heller resa och upptäcka som ju är min livfilosofie, det jag älskar att göra. Är det verkligen värt att bo fint och inte kunna upptäcka? Jag tror inte det, hittar jag en billig lägenhet så att jag kan leva och resa samtidigt blir jag glad. Jag vill inte känna att jag måste jobba precis all min lediga tid för att kunna ha råd att leva, nej jag vill njuta också.
Jag har varit i Karlshamn med pappa, farmor o farfar i eftermiddag och tittat på en enormt mysig stuga vid vattnet som vi ska hyra i sommar. Jag vill bara ha hit en liten söt människa och kunna visa allt underbart.


Nu väntar mat och jag är hungrig!


Confused

Solsken förgyller minst sagt de hektiska dagarna.

Min hjärna blev plötsligt lite väl överarbetad känner jag, det kom alldeles för många måsten som ska klaras av. Dagen i dag har bestått av flängande, stress och en oplanerad tripp till ?Pippi Långstrump?-skolan i Karlshamn. Några solglimtar, bussfärder och timmar senare var vi åter på hemmaplan och fastnade i köbildning vid hem-från-jobbet-tiden.

 

Jag har så mycket i min hjärna och jag vill så mycket nu när våren och alla nya möjligheter har tittat fram igen. Jag kan knappt vänta till jag hittar en fin lägenhet som jag kan flytta in alla mina saker i. Det ska bli så mysigt och alla ska vara välkomna. Min lägenhet ska för det andra bestå av tonvis med värmeljus och ett ständigt mys. Idag när jag kontaktade tre fastighetsbolag till slog det mig att jag har praktiskt taget allt jag behöver till lägenheten. Allt som behövs till ett kök då försäljningen av Immeln gav rejält med fint köksredskap och porslin. Jag har en nyinköpt dubbelsäng, en stor bäddsoffa, en härlig fåtölj med fotpall, två byråer, två bokhyllor, tvbänk, fin tv, ny dator, dvd...ja det mesta för att må prima ballerina i mitt hushåll. Det enda stora som ska införskaffas är ett köksbord och några stolar. Plus en shoppingtur till Ikea förstås ;) Ekonomin ska nog också gå att klara så nu väntar jag mest på ett stort mirakel från något av fastighetsbolagen!

 

Annars händer det alldeles för mycket, det är mycket som hänger över oss i skolan nu och för att inte tala om allt som ska bli klart innan vi åker till Frankrike. Jag råkar också vara på sluttampen av en annan viktig del i mitt liv som tar enormt med energi. Jag har just avklarat första delen av min resande underbara vår. Samtidigt som jag ska vara iväg en massa ska jag försöka få tid till att jobba så att jag hinner tjäna åtminstone lite pengar till allt jag vill och ska göra. Däröver vill jag hinna med att umgås i vårsolen med mina vänner och även ta det lugnt med min älskade familj.

 

Det faktum att jag har mitt hjärta i två helt skilda delar av landet gör ju inte saken mer smärtfri direkt. Idag slog det mig att jag egentligen tycker väldigt bra om min hemmiljö särskilt såhär på vårkanten när allt liv börjar väckas på nytt och man upptäcker hur mysigt vi egentligen har det, hur skönt det är att ha alla på hyfsat nära avstånd. Att jag skulle ha väldigt svårt för att skiljas från min familj och mina vänner för en lång tid. Men samtidigt värker det i bröstet när jag tänker på att jag inte kan få dela dessa känslor med alla jag tycker om. När jag inte kan få gå hem en kväll till min extrafamilj och prata av mig när jag vill eller få skratta och försöka låtsas som om jag förstår allt som sägs. Att jag inte kan få leva i närhet med den underbara omtänksamhet ni har för varandra och att jag inte kan få ge er lite av det ni ger till mig lite oftare än nu. Jag vill vara en del av er också, lika som jag vill finnas och uppleva med de här hemma. Hur får man det att gå ihop ???

 

Magiska natt

Jag skrev en vacker berättelse om min vackra resa till de norra delarna på min egen dator men nu är det ju så att mitt internet inte fungerar. Tråkigt men sant.
Idag blir jag väldigt vårkär i detta härliga väder, 17 plusgrader var det innan idag :)
Jag har kört bil och jobbat i kväll, vuxenstatus ;)
Jag ska skaffa både Medmera och Icakort och kan knappt berga mig till jag hittar en bra lägenhet som passar mig. Förändringarna är stora och jag känner mig stundtals väldigt förvirrad, väldigt orolig och rastlös samtidigt som jag njuter av vad jag upplever.
Men jag känner mig också ledsen, kul att bli glömd...Utbytt och lämnad.

Lite från ovan

Här kan jag inspektera mitt liv såsom jag inte riktigt brukar inspektera det. Jag är farlig för mig själv som sätter mig så att jag hela tiden måste sakna. Jag får mig att trivas allt för väl.
Men jag njuter,

Sov gott!

Tick tack...

Och hjärtat slår ännu lite snabbare. Jag är nog ganska uppspeedad nu om jag ska vara ärlig. Kanske beror det på att det snart är fredag men troligtvis beror det på att jag flyger iväg i morgon :)
Det är skönt att packa för då vet man att resan är ännu lite närmare men det är samtidigt pirrigt, jag får lite charmig "resfeber" av att veta att jag själv ska ta mig upp till andra sidan Sverige och byta terminal på Arlanda. Men den som aldrig försöker vinner inte heller något har jag intalat mig själv. Och om jag skulle missa ett flyg, nej världen går inte under även om det hade känts väldigt hemskt och jag inte hoppas på att behöva göra det :P Sist jag flög till Kalax var på samma plan som de första resenärerna från flodvågskatastrofen och det kändes ganska obehagligt men sånt ska jag nog inte behöva uppleva nu.
Det känns faktiskt väldigt konstigt att veta att i morgon kväll är jag 150 mil härifrån där jag var i julas. Men jag tror samtidigt att när jag väl kommit fram kommer det kännas som en vecka sedan sist. PIRRIGT är rätt ord även om jag vet att jag inte har något att vara rädd för.

Dagen idag har varit flumflum. Hade lektion i en timme och åkte sedan in till stan där vi skulle "plugga" på ett arbete = Vi åt och tramsade och så var det med det.
Ikväll väntar en fredagskväll på en torsdagskväll dvs, extra god mat, mys och tvsoffan med min familj eftersom båda "barnen" åker iväg i morgon.
Annars mår jag galant...om bara mitt huvud, illamående och magen hade velat må lika galant som jag så hade det varit ännu lite bättre :)