På tal om änglar

Jag läste just en kär väns blogg. Hon skrev om änglar, vilka som var hennes änglar. Berny Pålsson skriver i sin bok "Vingklippt ängel" om att änglar det är hennes allra närmaste vänner. De som har gjort att hon trots allt fortfarande är vid liv. För min vän var hennes änglar de som fanns i himlen, de som betyder mycket för henne och var änglar på riktigt, men även alla de som finns runt henne och delar med sig av sina liv.
Jag har(som tur var) inte så många änglar som finns i himlen. Jag har däremot turen att få ha några få änglar här på jorden. Jag har stora och små änglar, änglar i min ålder men även lite äldre änglar. Det är faktiskt de människor som jag mött under mitt liv som har hjälpt mig att utvecklas och har delat med sig av sina liv. De som har stärkt mig och som Berny skriver, de som faktiskt är en av de stora anledningarna till att jag lever idag. Utan er som medvetet eller i de flesta fall omedvetet har varit min skyddmur tror jag inte att jag skulle vara vid liv idag.
Så, vad jag ville ha sagt är att de änglar som jag har i min omgivning berikar mig med liv var dag. Vare sig de är på andra sidan jorden, i Barcelona, Kristianstad, Vidsel eller i samma familj som mig så är ni i mina tankar var dag. Jag hoppas att jag får ha en kvar på jorden väldigt länge till, för jag har mycket jag vill dela med mig till er.

I kväll har jag dammsugit, tvättat och vikt tvätt. Samtidigt har jag pluggat lite engelska, ätit och tittat på tv. I morgon väntar en lektion i skolan. Sen ska vi titta på min älsklings lägenhet, äta och senare ska vi på bio :) På lördag blir det först kalas och sedan fest i kära vänners sällskap. På söndag ska jag på ishockey med min kära ledsagarkille.
Fortsätt att vara änglar och  berika mitt och andras liv mina vänner!

En bränd mandel

Idag är det söndag, en ganska slö dag.
Då ska jag ge mig på en hel vecka till i skolan, eller? Det känns ju mindre roligt, vi har en hel del läxor och prov som ska göras. Och med tanke på det senaste provet så känner jag mig inte så värst laddad för att göra ett nytt prov... Men vi får väl se vart det bär. Även jag har ju börjat bli rejält förkyld nu så det skulle inte förvåna mig om det bryter ut i veckan.
Roligt att prata med Maria på msn, tänker mycket på dig. Och som vanligt så tänker och känner vi samma sak, men vi kommer fixa det båda två, det är jag säker på! För det har vi gjort så många gånger förr.
Annars så vet jag inte vad jag vill riktigt. Eller jag vet inte vad jag känner. Hur jag känner. Vad som är riktigt eller bara en försvarsmekanism. How to know that?

Nej nu måste vi gå ut och röra på oss efter allt slappande.
Sköt om er!

Ge inte upp

En mysig kväll hos mamma. God mat och snart väntar idol. Även fast eftermiddagen inte gick enligt planeringen så blev den bra ändå. Jag fick spendera tid med min mor och hon motiverade mig till att ta tag i allt skit där hemma nu, det jag inte har haft någon ork till senaste veckan. Så sagt och gjort, hem för att diska en BAMSE disk, byta sängkläder och rensa ut berget av kläder i klädkammaren.
Så nu börjar det faktiskt likna något där hemma, även om det inte riktigt är klart.

Dagens lilla missöde var ju att jag när jag i godan ro satt på bussen och just skulle kliva av upptäckte att jag inte längre hade några nycklar. Hmm, efter lite fundering insåg jag att de fortfarande måste ligga hos min mentor. Så där satt jag på en bänk i gräset och visste inte vad jag skulle ta mig för. Jag ringde min lärare och vi försökte komma på en bra lösning. Efter lite kompromissande bestämde vi att mamma skulle hämta mig och vi skulle köra till Onoff för att möta min lärare som var påväg hem :) Tokigt men slutligen lyckat.

Skolan är sjukt tråkig när där inte är några av mina klasskamrater. Jag sov två timmar idag på skoltid, det ni :) Slå det den som kan. Provet igår gick bokstavligt åt helvete, men som de sa, detta är verkligen inte sista chansen.

Det är en fantastisk lättnad att inte jobba var helg kan jag be att få tala om. Jag har inte jobbat på mitt äldreboende en enda dag sedan semestern och det har verkligen inte funnits ork till det heller. Ska jag vara ärlig så vill jag inte. Jag ska försöka klara mig på ledsagarjobbet nu ett tag framöver och förhoppningsvis se om jag kan komma in på ett hörn via skolan på något intressant. Hellre leva med lite pengar än stressa och må dåligt av något jag inte vill.

I morgon går jag bara i skolan på eftermiddagen så då väntar resten av kläderna på att plockas upp under förmiddagen. Plus lite engelskaläxa. Sedan var det helg igen och min sötnos kommer hem från Halmstad. Hans mamma ska ha födelsedagsfirande i morgonkväll så då vet vi var fredagskvällen ska spenderas. På lördag ska jag på fest i tollarp, visst sara :P ?

Nu ska jag plocka under disken och göra mig redo för ännu ett avsnitt av idol.

image37


O-N-S-D-A-G

Längesen sist.
Jag har varit på en underbar Semestervecka på Cypern. Vi fick bo på två jättehärliga hotell och upplevde både Fig Tree Bay och Agia Napa. Det var varmt, varmt och varmt och vi solade och låg i vattnet mest hela tiden :)
Kom hem i lördagsmorse och i min säng väntade min älskling, kan det bli bättre? Tog det lugnt i lördags och i söndag var det släktmiddag på restaurang med avslutning med fika i min lägenhet. Måndag och tisdag rullade på och igår eftermiddag kom mitt hjärta till mig och vi var på restaurang o tittade på efterlängtade idol. Idag var det sovmorgon men en lång eftermiddag i skolan. I kväll har jag faktiskt lagat middag och här är vi nu ;) Det var min vecka det.

I morgon väntar en ny vanlig vardag. Hmm, ja det rullar på utan några större förändringar. Har börjat fundera lite ytterliggare på mina framtidsplaner. Det återstår att se vad jag gör i höst.