I say goodbye...

Åt detta tråkiga snöväder. Det bara slaskar och snöar om vartannat och man blir dyngsur av att gå ut. Men nu ska jag inte vara tråkig! Även fast min tand värker och jag nog tror att jag har hål i den...jaja.

Idag går jag bara mellan tolv och två. Skönt värre, sen blir det att bege sig hemåt och återigen göra en insats för att plocka upp allt som ligger slängt här hemma så det ser någorlunda fint ut tills jag åker. Och så slutligen åker väskan fram idag för nu kan jag inte vänta längre. Sen vill jag helst få min engelskaläxa klar så jag slipper den i morgonkväll, om jag nu orkar.
Så ska jag se en kul serie klockan åtta.
Men först väntar bussen(och förhoppningsvis inte den elaka busschauförren) och Sara vid grindarna för hon kommer att komma fram, no mather what! Snön ska inte få göra dig någonting!

So long,
/Lina

Onödigheter

När jag kom hem från dansen så ringde en viss trevlig björn vid namn Baloo till mig. Vi pratade dans, resor, shoppingturer, längtan och jag lärde mig ett nytt ord. Trevlig värre var det. Jag saknar dialekten- ja allt så himla mycket. För att vara ärlig så vill jag sova till fredag nu och vakna upp o packa o sen bege mig. Ussch även jag har hört om dödsolyckan idag. Tänk om det varit jag eller någon jag känner som satt där påväg till jobbet/skolan och aldrig kom fram...tänk om jag sagt hejdå till mamma i morse och hon aldrig hade fått krama mig igen. Nej hemska tanke, jag är ibland lite rädd för vardagen. Men det allra viktigaste är nog att försöka att aldrig lämna varandra som ovänner även om det är tufft ibland.

Så har jag funderat på sidan Lunarstorms framtid för min del, jag är rejält trött på allt som skrivs där. Allt som alla kan läsa om varandra, saker som vi ibland inte borde veta om varandra, detaljer som vi hade mått bäst av att inte kunnat läsa. Nej, jag ska nog ta mig en allvarlig funderare på om jag inte ska stänga ner min sida en gång för alla och övergå till ett eget bloggande. Att bero på det så tycker jag inte heller om msn så värst mycket, inte själva programmet utan sättet att kommunicera. Visst det är hur lätt och smidigt som helst, jag kan skriva till vänner på andra sidan världen och de kan svara direkt. Men i de vardagliga konversationerna är det lätt att ord och känslor misstolkas. Ofta undrar jag hur personen verkligen tänker och känner när den skriver, hur hon/han tolkar det jag skriver. Om hon/han verkligen skulle bete sig så om vi pratat i det verkliga livet. Det är svårt att veta vilket intryck personen får av det jag berättar. Jag älskar att prata med folk som står mig nära och jag är van vid att kunna se i ögonen, känna av stämningen och läsa av hur den andra känner. Njae, internetkommunikation i all ära men tacka vet jag verkliga ord och verkliga känslor!

Tisdag

Nu har det ännu en gång slagit mig hur sjukt åksjuk jag är. Idag tvingades trots protester åka med en gangster  = hej illamående och huvudvärk.  Jag har nu konstaterat att jag ska struntar i att åka med gangstrar utan liv hädanefter ;)

Provet idag blev inget prov då läraren var sjuk vilket resulterade i flum. Så nu väntar snart idrott och resultat på idrottsprovet. Efter så bär det av till stan och hemåt. Kvällen består av dans och så SKA jag se en av mina filmer som jag inte hann med igår.


Från att ha gått och behöva frysa om fötterna köpte jag igår kväll ett par supervarma stövlar från Puma som jag ska ha på mig på fredag. De är inte så värst snygga med jag ska hålla mig varm i alla fall.
Ikväll åker även min stora röda Eastpackväska fram och packningen tar sin början. Shit jag längtar, jag vill åka skidor nu! Om tre dygn åker jag...något som jag egentligen inte alls kan förstå. Det känns alldeles för overkligt för att vara sant. Som om denna helgen kommer bestå av jobb, fest och vänner som vanligt. Men icke, jag ska flyga fram i snön!


Varsamhet

Så har det gått ännu en vecka och det var måndag igen.
Dagen började inte så värst bra då jag möttes av trötthet och så en busschaufför som tog bild på mig och ville skicka en räkning till skolan. Men mina vänner fick sig i alla fall ett gott skratt :)
Men nu är jag i stan och slipper skolan enda till klockan tio i morgon. Om en timme ska jag övningsköra och sen ska jag hem till mitt kära hem och mysa. Jag har fortfarande sovit alldeles för lite och känner att detta blir en efterlängtad filmkväll. Jag måste även hinna mer en liten runda språkhistoria som vi har prov på i morgon.

Nu återstår bara ett prov och lite engelskaläxa innan jag kan släppa skolan och flyga iväg. Det enda som bekymrar mig är att jag inte har några varma skor att ha på mig...hmm, men det får la lösa sig ändå.

Igår tänkte jag över vilken stark förmåga saker har till att slå in om vi verkligen verkligen ger oss tusan på att det ska bli så. Ibland tror jag nästan att vi, åtminstone jag, önskar lite väl för mycket, vill lite väl starkt. Om vi istället lät saker ha sin gång utan att påverka för mycket, vore det bättre? Njaee jag vill inte riktigt tro det men jag tror att vi ibland kan bli sårade av att vilja för mycket. Slutet blir nog som ödet har bestämt ändå. Faktum är att jag tror, eller i alla fall vill tro, att jag tror på ödet i många lägen. Det är mycket lättare att skylla på ödet än att anklaga sig själv och ibland tycker jag att man får lov att göra så. Det håller även hoppet vid liv, om det är meningen att något ska bli som vi så verkligen vill i slutändan så är det ödet som har bestämt det åt oss. Det inger trygghet tycker jag.

Ha en vacker dag, nu ska jag ge mig ut i snöslasket och bli ännu lite mer våt om fötterna :)

The time is coming...

Det senaste dygnet har varit strålande kul. Jag hade en glänsande skön start på jobbet igår morse då alla var glada. Sen flöt tiden på kvickt och så plötsligt var det dags att gå hem. Så tog jag en snabbdusch och gjorde vid mig. Efteråt begav jag mig iväg och hade en kanonkväll bestående av mat, förfest, en mysig krog(med happy hour) och så ett enormt mysigt uteställe. Sköldan visade charmen i den lilla staden för mig och numera äger en cider som heter Aquatini Melon. Vi regerade i köket på förfesten, vi råkade göra det lilla misstaget att kleta vax i håret i brist på hårspraj (trots tappra försök att ordna), vi pratade göteborgska, letade efter en försvunnen plånbok, bogserade hem folk som behövde hjälp och skrattade oss fram genom kvällen :) Lyckad avslutning på vårt sportlov med andra ord.

Dagen idag kommer att bestå av lugn. Jag ska ta mig en varm dusch strax för jag fryser. Krypa ner under en vam filt med en tekopp i handen, se en bra film och bara njuta. Så ska jag även hinna städa upp lite här hemma tills mamma kommer framåt kvällen och så ska jag höra om vi inte kan baka en god köttfärspizza i kväll.

Så tickar tiden och det har rullat mot söndag, slutet av februari är nära. På tisdag får jag en efterlängtad lön och på fredag beger jag mig! Jag börjar nästan känna det där härliga respirret i magen nu och snart åker väskan fram för lite packning.


Jag och min bror som små i en bild gjord av min far

183255-11

Storm

Är det ute igeeen.
Nu är jag trött så det blir ett kort inlägg idag. Dagen har bestått av lite shopping och så jobb för hela slanten.
I morgon klockan fyra är en lååång arbetsvecka över och jag ska inte jobba på lännnge lääänge. För om exakt sju dygn befinner jag nu mig någonstans utanför Luleå och Kalax flygplats. Då ska jag ha ett riktigt sportlov :)

Om exakt en månad händer något väldigt viktigt, hoppas, hoppas...

Morgonkvällen väntar med festligheter och skoj! Det behöver jag!!! Jag har till och med fått min mor att beställa taxi åt mig mitt i natten så att jag kommer säkert hem från stationen :) gulligt av henne.

FYLLD AV LÄNGTAN

Leaving the sunset

Viktigt meddelande till allmänheten i östra och södra Skåne: HÅLL ER INOMHUS!
Härligt värre...jag måste påstå att jag tycker det är obehagligt. Alla tåg och nästan alla bussar är inställda. Inga flyg går och alla vägar är blockerade. Jag är rädd att någon nära mig ska råka illa ut. Så ni som kan, gör detta till en mysdag och stanna inne och se på film och baka eller något. Va inte ute och kör för all del inte bil i onödan!
Själv vet jag inte riktigt hur det blir, hörde att många av personalen på mitt jobb inte hade kunnat komma idag på grund av att de var insnöade...vilket lär innebära STOR kaos på jobbet just nu. Det är ju inte så att vi kan strunta i att ta upp de gamla för att vi inte har personal nog. Jaja jag har i alla fall gångavstånd och ska klä på mig rejält innan jag beger mig ut. Dock hade entrédörren slutat att fungera igårkväll när jag skulle gå hem på grund av snöstormen och att ha den öppen hela natten så att vem som helst kan springa in till avdelningarna är ju inte så lysande...Hoppas problemet är löst nu, annars lär där vara rejält kallt.

Jag blir olycklig om detta vädret håller i sig om en vecka och jag inte kan flyga...Även om det "bara" blir några timmars försening så skiter sig allt ändå, för då missar jag flyget från Arlanda till Luleå och det är det sista som går...Men jag kan ju inte mer än hoppas på att det har blivit bättre!

VAR RÄDDA OM ER I DAG ÄLSKADE VÄNNER!
Själv ska jag vara inne hos mina pensionärer och mysa mellan 11.00 och 20.30 ;)

Evighet

En kort sekund.
Jag är som vanligt så fylld av känslor att jag inte vet vart jag ska börja.
Dagen igår var lysande, jag körde halkbanan och hade evinnerligt roligt. Sedan var jag och dansade och så kom jag hem och mös med min mamma till en semla.

Jag känner din känsla så väl, jag vet precis hur du känner dig, hur meningslöst allt känns för jag var i exakt samma sits för inte så lång tid sedan. Det är svårt att finna något annat är smärta den första tiden. Klumpen i magen växer sig allt starkare och vägrar att försvinna, men försök tro mig när jag säger att den gör det min vän. Den kommer försvinna och du kommer att bli så mycket starkare, så mycket mer självständig. Nu gör det ont hela tiden och om man för två sekunder blundar och försöker koppla bort smärtan så tvingas man snart titta igen och ser då att det hemska inte var någon mardröm, det är verkligheten jag lever i nu. Men luta dig mot oss, luta dig mot de som finns där, vi som tycker om dig vad som än händer. Vi som aldrig lämnar dig ensam, för vi är många även om det är svårt att se när allt känns värdelöst. Men du kommer klara dig igenom detta lättare än du tror och du kommer snart att se ett nytt piggt ljus framför dig. en ny värld kommer att öppna sig och du kommer att se på den annorlunda än vad du gjorde innan. Du kommer att värdesätta nya saker och nya människor, du kommer att lära dig vara stark och självständig och tillslut inse hur skönt det är. Den dagen du njuter av att upptäcka världen igen, den dagen kommer du att inse att det var ett bra beslut som fattades bortom all smärta. Jag vet och jag finns här! Jag vet för jag kände som dig för en tids sedan men nu är jag starkare än någonsin, jag är nog faktiskt det. Starkare än vad jag någonsin har varit i min tonårstid och jag ser världen med nya ögon.

Jag vet även vad jag har gett mig in på nu och jag vet att det orsakar saknad och lidande. Att jag nog offrar lite för mycket och att jag inte ser klart vad framtiden har att vänta. Men samtidigt tror jag att detta är vad jag behöver nu, jag behöver få se mig själv växa starkare och upptäcka allt som finns runt hörnan. Denna tid är bra för mig för jag upplever så otroligt mycket även om känslorna är svåra att styra över och jag gång på gång förbannas över varför inget kan vara problemfritt. Fast då är tanken där och åter berättar för mig att jag lär mig av att inte få uppleva livet som en dans på rosor allt för ofta. Jag lär mig så otroligt mycket av detta och jag värdesätter mig själv och de jag tycker om högre och högre för varje utmaning jag ställs inför.
Jag är glad att livet är så varierande och att jag får lära mig så mycket nu när jag ännu är ung.

En måndag



Har just ätit tacos till middag, en sådan måndagslunch sitter aldrig fel :) Innan dess jobbade jag 7-11, slapp tur. Sedan blev det en timmes vila och nu väntar duschen innan jag ger mig ut på dagens äventyr. Först väntar en tur i stan och träffa Anna så att jag kan få låna ett par termobyxor. Så ska jag köra bil lite med min far och så vid fem är det dags för lägenhetsvisning i allra högst nivå ;) Efter kommer Sara så ska vi mysa och antagligen hämta lite filmer hos min jobbarkompis.
En riktig njutardag väntar med andra ord.
Och nu råkar det bara vara cirka en och en halv vecka till jag ska till Norrland och flyga fram i backen :P
Tacka vet jag livsnjutning!!!

183255-10







Andas

Som om dagar vore guld, som om varje sekund vore viktig, som om livet blir vad jag gör det till,
Så känner jag mig nu.
Jag har fått tid att tänka i kväll, lyssna på underbara låtar och titta på massor av levande ljus. Hundratals ljus som brinner så klart. Jag njuter och andas frihet.
Nio timmar har jag jobbat idag och jag har trivts varenda sekund. Jag mår så bra av att jobba med roliga och glada arbetskompisar.
Min tvilling finns i mina tankar genom alla mina dagar. När hon nu har mycket att tänka på så ska jag försöka hjälpa henne med allt jag kan, för hon är min riktiga hjärtevän den flickan. Men gud så överlycklig jag hade blivit om det blir som vi vill med saker och ting :)
Nu ska jag se en härlig film och fortsätta njuta av mitt liv.



183255-9

Not yet a woman

Så nu försvann all text jag skrivit än en gång....så nu pallar jag inte mer i kväll...

Men jag är ändå enormt tacksam över att ha vänner som ställer upp och hjälper mig med saker som jag själv är för trög för att klara av ;)
Jag saknar min dator och mitt internet för filosofkänslorna har svårt för att infinna sig här på en datorstol på mammas dator i hennes sovrum. Nej, tacka vet jag min dator i min säng när jag ligger nerkrypt under mitt varma täcke!!

So long,
ha en underbar kväll!

Jag ger

Och jag får omtanke.
Det gör mig lycklig.

Jag är fylld av livet, fylld av känslor. Jag älskar att känna så mycket igen.
Dagen har varit fylld av liv, jag körde runt hela förmiddagen och i eftermiddag har jag fått hjälp med min dator av en omtänksam jobbarkompis.
Jag vaknade piggare än på flera år klockan åtta i morse och det var härligt värre :)
Gårdagen var mysig till tusen. Jag och min tvilling färgade hår, mös och åt. Sedan fick vi skjuts till stan och såg en enormt härlig film som heter "Se upp för dårarna".
Nu doftar det tacos i alla rum vilket nog tyder på att maten är klar. En härlig hemmakväll väntar och jag återkommer senare!

Värdefullt

Tänk så mycket vi struntar i att uppskatta egentligen för att det är alldeles för vanligt för oss. Vi går upp,
ställer oss kanske och tar en varm dusch, gör oss i ordning och springer sedan stressade för att hinna med bussen och blir lätt irriterade på vår familj i samma veva.  Tänk på de som inte har någon säng att stiga upp ur, ingen dusch och inget varmt vatten. De som inte har någon familj att vara irriterade på. Om vi skulle ta och stanna upp en stund var dag och njuta över att få vara just där vi är. Om vi tänker över hur bra vi egentligen har det så tror jag inte att småsaker irriterar oss på samma sätt. Jag blir lätt totalt uppriven när saker inte går som jag vill. Om något går emot mig så kan jag inbilla mig att hela dagen är förstörd. Särskilt om detta händer på morgonen, då ville jag bara krypa ner i  sängen igen och strunta i att gå upp den dagen. Allt-eller-inget tänkade har jag fått lära mig att denna tankefälla heter. Den har jag lyckats styra över ganska bra på sista tiden. Skönt. Likaså så är jag förvånad över världen en dag som denna, en filosofdag. Det är mycket jag funderar över, men jag kommer ändå alltid fram till samma svar, att jag ska försöka vara mer tacksam. 
Om vi inte hade de runt om oss som gör att vi får känna oss bekräftade, de som svarar från hjärtat när vi pratar med dem, de som verkligen bryr sig om oss. Hur skulle vi då må? Skulle vi kunna leva då? Jag har svårt att tro det. Jag tror att jag hade haft svårt att klara mig i alla fall. Glädjen över att ha en mamma som ger mig villkorslös kärlek var dag är större än jag kan ta på. Lyckan över att vetta att jag kan ringa till en vän som lyssnar så fort det är något är verkligen skäl till att vara tacksam. Att ha dessa få riktigt nära i min vardag gör att jag känner mig trygg.
Vi borde värdesätta de som verkligen tycker om oss mer, vare sig det gäller pojk/flickvän, vänner eller familj. Om vi har en pojkvän som verkligen älskar oss så borde vi försöka att känna tacksamhet även de dagar då det går nerför. De som lever i ett tryggt förhållande, ett förhållande som lever, borde verkligen vara rädda om varandra och behandla varandra med respekt. Tillit och trygghet är två grundord vi bör tänka mer på tror jag. Så tror jag också på att vi verkligen ska försöka leva. Att ta vara på den tid vi lever i, att ha drömmar och att kunna känna längtan. Något som gör mig lycklig är att veta att mitt liv är händelserikt och likaså innehållsrikt. Att veta att jag njuter av att ta hand om mig själv och att upptäcka. Jag tycker om min gåva av att förverkliga mig själv, att jag gör verklighet av de drömmar och de planer jag har. Jag blir lycklig av att se mig själv lyckas, tro det eller ej men så är sannigen. Jag är glad över min egen intiativförmåga :) Jag vill verkligen känna att jag lever och njuter av mitt liv, att jag upptäcker världen.

Nu ska jag börja med att bege mig till staden och träffa min hjärtevän så ska vi hem till henne och färga hår. Så ska vi på bio i kväll. Snacka om livsnjutning ;)




183255-8

Snart, snart, om 14 dagar

Massage

I dag har jag gått kurs i taktil massage hela förmiddagen. Det var väldigt lärorikt och framförallt skönt. Nu vill jag ha en egen bebe att massera :) Nu sitter jag i min nya jacka och flummar med mina kära klasskompisar Sara och Sara (något som alla på denna skolan verkar heta) Jag har sportlov om två timmar och det ser jag fram emot enormt mycket!!!!! En härlig vecka väntar och jag njuteeeeeer.
Nej nu ska jag på toa och sen börjar vi. (seriöst värre idag)

Vilken start

På en hjärtfylld dag. Jag fick på köksbordet en present av mamma, en jättefin porslinkopp fylld med hjärtan. Sedan var allt på topp en timme och jag har fixat en snäll jobbarkompis till att se över mitt kära internet som inte fungerar som det ska alls.
Men så när jag skulle bege mig till bussen insåg jag att mamma hade åkt iväg men både min plånbok och mitt busskort till jobbet...och med tre minuter till godo fanns inte så mycket mer att göra än ta av sig jackan och gå in igen. Så nu sitter jag här och har hittat några mynt att använda till nästa buss, sen får det försöka lösa sig med att få min plånbok under dagen.
Ussch problem på morgonen blir verkligen ingen bra start på dagar, då vill man lika gärna vara hemma istället.
Men återkommer senare,
ha en mysig Alla hjärtans Dag så länge <3


Jag kom till skolan till slut och överlevde den mest oplanerade redovisningen någonsin. Lite flum och så var den skoldagen slut och jag och Sara gick en sväng på stan då vi både blev förälskade i varsin jacka. Åhh jag tycker verkligen om mig jacka som jag senare köpte. Så körde jag bil och det gick bra, nu är jag väldigt väldigt trött och som om jag inte varit krasslig nog så känner jag mig nysjuk igen. Huvudvärk, förkyld, hosta och frossa...kan det bli bättre?

Ha en mysig kväll alla älskade <3

Hjärtan

Hjärtans dag var det visst i morgon och vad passar bättre då än att nämna hur glad jag är även alla de som står mig nära. Utan mina närmaste vänner, utan era och mina dagliga skratt, utan era värdefulla kommentarer, era blickar och era kramar, ja, vad vore då mitt liv? Ni är värda mer än guld i mina ögon och jag hoppas att ni är och förblír lyckliga! Jag tycker om er så oerhört mycket <3<3<3

En kär barndomsvän till mig fyller 19 år idag och tyvärr träffas vi allt för sällan nu för tiden men jag hoppas att din dag har varit strålande och du ska veta att jag tänker på dig!

Ikväll har jag gjort något så ofantligt kul, jag har tagit steget ut på stapliga ben och dansat för glatta livet eller i alla fall lärt mig grunderna. Gud så kul, jag vill kunna allt med en gång :)

Nu väntar snart två boston publicavsnitt på mig, men först kanske lite tid åt morgondagens redovisning som inte alls är påbörjad....shiittt... Men det är det allra sista, sen är det massage och lite prat och så sportlov :):):) (Och efter lovet 5 korta dagar och jag flyger iväg.....WOW)

Helgen ska vara lugn har jag bestämt, jag ska bara ta det lugnt och göra mysiga saker!

Sparkling

What have I become?
Full of broken thoughts?
Nopp, för det är jag inte. Bara de negativa som jag stoppar i så fall.
Jag har myst med min lilla kusin i eftermiddag och fått lite värdefull tid tillsammans med släktingar. Jag kan inte stoppas i min livslycka. Jag vill ha sommar också nu, eller njae, resa utomlands vill jag. Vara fri, gå ut skolan och få flyta runt lite innan jag tar tag i livet på allvar igen. Helgen som kommer hoppas jag på blir ganska lugn för det känner jag för, nu i alla fall.
Okej stoppa tankarna lite nu Lina, lev i nuet, men till och med det känns bra även fast jag har prov i morgon som jag inte kan ett dugg av. Faktum är att jag inte bryr mig så mycket faktiskt. Jag ska inte låta mitt dåliga samvete och ångest få trycka ner mig längre. Vad spelar det provet för roll i verkligheten? Vad ger det mig? Jag bryr mig faktiskt inte om krav utifrån alls lika mycket längre. Jag har fortfarande mycket av allt-eller-inget-tänket. men jag kan kontrollera det mycket bättre än förr. Sedan förstår jag mig inte på varför närstående vill ha så höga krav på de de tycker om? Vad spelar betyg för roll i jämförelse med välmående? Om de bara visste hur det känns att föra en disskusion med någon som ser mig som "en som klarar allt". När jag talar om att en utbildning är enormt svår att komma in på och att det krävs MVG i precis alla ämnen för att få en plats och de svarar ja, men det har du väl? Då vill jag egentligen skrika tillbaka att hur kan du säga så? Förstår du vilken press du sänder ut? Inser du hur ovanligt det är att ha MVG i samtliga ämnen? Kan du inte bara strunta i betyg och bedöma mig utefter den livsenergi jag utstrålar. Jag vet att du bara vill väl och jag beundrar dig så enormt mycket, men varför finns denna press överallt?
Jag vet inte alls var jag kommer hamna i mitt liv egentligen, vad jag kommer göra och var jag kommer befinna mig och det känns stundtals läskigt men egentligen riktigt skönt. Tänk om jag visste vad jag gjorde om 30 år, vad hade då meningen med att kämpa och utforska varit?


183255-7

Snart där

Tänk att en liten liten sak kan få dagen att kännas tråkig, att man tappar hoppet. Nej, så ska inte mitt liv få vara längre. Jag ska vara starkare, jag ska försöka att tänkta positivt även när jobbiga problem uppstår. Alltid, ska jag försöka se positivt för det är jag värd. Jag vaknade i natt och kände mig så trygg, trygg över de jag har och trygg över att jag är omringad av människor som bryr sig om mig. Människor som jag har roligt med och som jag tycker om tillbaka. Sedan funderade jag även över en gammal känsla när jag såg min ängel där bredvid mig och kom fram till att det känns så rätt. Det har aldrig känts mig rätt på den sidan faktiskt. Jag är glad över de beslut och de val som togs. Jag är fylld av upptäckarglädje, inget ska få stoppa mig för jag ska leva. Jag älskar världen, att resa och njuta.
Helgen har varit bra, jag överlevde både 10,5 timmars arbete i fredags och att gå upp tidigt i går morse. Sedan väntade 19 års partaj med de som jag har roligast med, de jag tycker så mycket om. Efter en hyfsat lugn kväll väntade en skön säng på mig och freaky. Idag väntar lugnet, jag ska koppla av, men det ger mig lite ångest över att jag har gjort av med häftet till idrottsprovet på tisdag...Jaja, nothing can stop me from being me :) Ingenting kan faktiskt stoppa mig, när skolan är klar är jag totalt fri. Jag kan göra precis vad jag vill och varje steg jag tar kommer mina älskade vänner att finnas i mitt hjärta och min tanke. Nära men ändå långt bort...aldrig att jag lämnar er!!!

Snart är jag där igen. Bland skog, vita trädtoppar, stjärnor, mörker och kyla. Där bland värme, kärlek, omtanke, lycka, total frihet och glädje. Jag lever på känslorna, på alla minnen, alla blickar och alla osagda ord. Om 19 dagar flyger jag härifrån.

183255-6

God morgon

Idag skulle jag vilja säga att jag är tröttare än vanligt. Jag vaknade strax innan fem och försökte övertala mig om att jag var hyfsat pigg men det gick inte så bra. Så jag sov vidare ett tag och nu ska jag strax bege mig till jobbet. Jag hoppas på att kunna sluta redan tre idag så att jag hinner hem och vila lite innan freaky och flicksen kommer och vi ska göra oss redo för kvällens stora festligheter.
Ussch och fy vad jag inte är en morgonmänniska längre. Jag har vant mig vid mina sovmornar till skolan och brukar mest jobba kvällar på jobbet så att gå upp strax efter sex känns fruktansvärt för min del just nu. Men det är nog lika bra att jag vänjer mig så att jag orkar upp och jobba i sommar. På tal om det, hur ska jag jobba i sommar? Jag vänder ut och in på det men kommer inte fram till något vettigt. Jag har fått ett 97 % vikariat första perioden, dvs v. 25 till 28. Och säkerligen kommer jag jobbe extra v. 24 också. Men resten av sommaren, hur ska jag göra då? Ska alla ni andra jobba hela sommaren? Jag vill egentligen inte det för jag vill leva, ha skoj och upptäcka massa men samtidigt känns det lite meningslöst att vara ledig en månad om ändå alla andra ska jobba hela sommaren. Någon som har en klok kommentar att komma med?
Ses i kväll :)

Like a star

Det är konstigt var kroppen kan bli sjuk i ung ålder. Knappt fyllda 60 och så borta att man inte har en aning om vad som händer? Inte en aning om vad man gör eller säger. Pratar med väggen eller flyttar runt saker. Och inte ens pensionsgammal, mitt jobb är ganska läskigt ibland.

 

Idag hörde jag pitemål när jag satt och åt lunch. Min kära kamrat flabbade och jag längtade. Idag är det 23 dagar kvar till jag åker. Ett arbete, en redovisning och två prov ska jag nog klara mig igenom till dess.

 

Åhh den dagen freaky får sin lägenhet ska jag stå vid hennes sida varje sekund hon vill ha mig. Jag ska hjälpa dig att fixa allt min ängel! Det är de minsta jag kan göra för att visa min uppskattning och hur otroligt glad jag är över att ha dig.

 

På lördag ska vi ha så enormt skoj allihopa! Låt tiden får fort så det blir lördag nuuu!

 

Njut av vardagen vänner!


183255-5

Tutti Frutti

Det sägs ju att man lär sig av sina misstag och idag har jag lärt mig att aldrig försöka publicera en blogg utan att kopiera den innan för då strular det och hela texten försvinner. Nu har jag inte riktigt samma motivation att skriva lika långt som innan idag. Dagen har överlag varit lyckad och även jag har slutligen fått det kära äckliga TBC-vaccinet idag. Nu hoppas jag att jag slipper få ett stort sår lagom till jag ska åka skidor. Jag fick även besök av min ängel på skolan idag. Jag visade den mysiga stämningen för henne och försökte övertyga henne om att hålla mig sällskap där när hon har gått ut nästa år. Vi kan jag alltid baka eller kolla på dvd i mysrummet, vad säger du freaky? Sedan skulle vi byta skor för skojs skull och jag skulle gå i hennes en dm höga klackar vilket måste ha sett minst sagt aproligt ut. Jag trippade fram som om jag hade en blöja på mig. Men vad gör man inte för att få känna på hur det känns att vara freaky.

183255-3

Jag skrev om Taizé innan också och jag håller fast vid att jag längtar väldigt mycket dit nu. Jag tror att det är vad jag behöver nu, koppla bort vardagen, stress, betygshets, materialism och bara få andas frihet och leva i enkelheten en tid. Få tänka och uppskatta de jag älskar ännu mer. Att inte ta så mycket för givet och framförallt att ta vara på den tid jag har. Jag ska fundera över varför jag gör vissa saker och vilka av dem som egentligen får mig att må bra.

183255-4

För att nämna så var skolveckan nu slut för denna gången också och jag jobbar onsdag, torsdag och fredag. Sedan var det plötsligt lördag och dags för veckans stora partaj!!! I´m longing! Efter detta råkar vi bara gå fyra dagar i skolan och så var det sportlov och tid för ännu mer lajbans. Så ska jag samla mig, träffa vännerna i skolan lite och kolla vad jag behöver ha med mig innan jag på fredagen beger mig till Everöd för att åka 150 mil längre upp i landet. Oh ja, jag gillar livet nu :)

Glitter och glamour

I dag tog jag mitt smått slitna hår och begav mig till frissan för klippning. Efter att jag hade konstaterat att jag nu ska satsa stort på att få mitt hår livligt och mjukt igen blev jag nöjd. Hon klippte vad som behövdes och jag fick faktiskt rejält med volym i håret plus att jag nu sitter inne med en balfrisyr :) Jag införskaffade två produkter till håret också och hoppas på att snart få det livligt och glansigt igen.
Innan dess så köpte jag en härlig festtröja och ett läckert glittrigt rött band som nog ska förgylla många väntade kvällar. Synd bara att tröjan som jag har under bandet råkar vara freakys ;) Nu känner jag mig riktigt festlig faktiskt och vill ha fredag.
Åhh vad har börjat leva nu, jag är inne i en livperiod och vill bara ha roligt. Jag längtar efter helg hela tiden och så länge denna hänslan infinner sig så får jobbet komma i andrahand för jag behöver detta känner jag. Jag är ju "bara" en skolflicka ännu och det gäller att ta vara på denna tiden nu.

Jag känner mig riktigt lycklig nu, dagarna leker fram och jag mår bättre än nångonsin. Klockan är tjugo över fem och det är fortfarande inte riktigt mörkt ute, jag kan köra bil nästan felfritt och jag lever och reser hela tiden. Skolan är inte oöverstiglig och jobba gör jag med ett mål. Det enda jag ska komma igång igen med på allvar är träningen, för den mår jag ännu bättre av. Men faktum är att jag ska ta dagarna som de kommer, att ha roligt är minst lika viktigt som ett jobbigt träningspass.

Sen så ska jag försöka att inte skriva om mina sköna vårpromenader hela tiden för jag har fått en himlans massa klagomål på dem ;) I morgon ska jag spela Lägäst från 400 talet på svenskan och det ska bli spännande med tanke på att allt kommer bli helt improviserat då vi inte har hunnit öva in något. Tisdag i morgon och min sista dag i skolan denna vecka. På onsdag ska vi bara på babysim och sen jobbar jag onsdag, torsdag och fredagkväll och så är det äntligen lördag och då väntar en hejdundrande fest!

Ibland blir jag nästan orolig över hur dagarna pendlar, hur jag kan må så dåligt ibland och sedan må så bra som jag gör nu andra dagar. Men jag tror att jag har livet under hyfsad kontroll nu för tiden och att jag har lärt mig en hel del.

Med tanke på framtidsutsikter så är det bara nästa vecka också i skolan och sedan är det sportlov. Efter lite jobbande och roligheter väntar några ynka dagar i skolan innan jag åker till mitt efterlängtade Norrland. Och så går veckorna och det blir dags för mystaizé med Sköldan och så påsklov och en pyttekort tid i skolan. Därefter var det praktik, valborg och födelsedag i Norrland som står på schemat igen. Så kom jag hem och det blev visst sommarlov och jag ska flänga runt på studentfester hit och dit då mina jämngamla älsklingar ska skratta sig lyckligare :) VILKEN VÅR

Nu är det mat och sedan väntar en mysig filmkväll at Bengans place


Partypinglor


Ikväll har jag skaffa mig något jag funderat på ganska länge nu, en egen blogg. Någonstans att skriva som inte har med varken lunar eller msn att göra. Ett ställe helt utan andra krav, bara ord och tankar.
Så jag tog tag i saken och det var ju inte det lättaste jag gjort precis men så småningom ska jag väl få till den här sidan också. Nu kan jag skriva utan att behöva besvära folk med att de ska svara.

Fredagen var den roligaste på mycket länge. Tröttheten var större än suget på eftermiddagen men efter en lätt förvirrad tupplur var jag ganska pigg igen och redo att göra vid mig och vidare till systemet. Eftersom det ösregnade fick jag min kära mamma till att kära mig hem till freaky. Väl där väntade än enormt lyckad kväll. Vi satt på golv, vi lattjade och freak och fork presenterade sin nya egengjorda dans, väl genomtänkt för kvällens framträdande på Class. Inte ska man behöva gå i onödan så påväg till bussen slängde freak o fork sig upp på en cykel genom Åhus mörka skogar. Hej där var en gren och ett träd och oj nu låg vi visst på marken med freak underst. Tack vare lite hjälp kom vi upp igen och våra små söta vänner tog över cyklandet mot busen. Jag satte mig ner och helt utan förvarning trillade jag med huvudet i busskuren och jag säger då att hade inte Anna funnits där då, ja då hade jag nog inte suttit här nu. Så tog vi oss då till Class och vi träffade på diverse folk och hundar. Vi hälsade på folk och vi trillade in på toaletter allihopa. Vi dansade och vi freakade så som bara vi kan. Kvällen var strålande och vi hoppas på att nästa lördag ska bli lika bra.
183255-2

Gårdagen innehöll 82 årskalas och mys till melodifestivalen hemma hos en omtyckt familj. Dagen idag har varit skön, jag och mamma har fixat lite och jag har övningskört. Ett besök hos mormor och morfar och ett svenskaarbete hanns också med. Nu väntar en härlig film :)